Utdanning

Ine Eriksen Søreide er utdannet Cand. Jur. ved Universitetet i Tromsø.

Arbeidserfaring

Ine Eriksen Søreide ble utnevnt som utenriksminister 20. oktober 2017. Hun var forsvarsminister fra 2013 til oktober 2017. Hun var stortingsrepresentant  i perioden 2005-2009 og 2009 – 2013 og hun ledet Stortingets utenriks- og forsvarskomité fra 2009 frem til 2013.
Søreide har tidligere vært programleder i Metropol TV og trainee ved advokatfirmaet Grette i 2002.

Tillitsverv

Ine Eriksen Søreide var leder i Unge Høyre fra 2000 til 2004 og møtte da som medlem i Høyres arbeidsutvalg. Hun har vært medlem Norsk-tysk vennskapsgruppe i Stortinget og i FNs Generalforsamling. Søreide har vært medlem i Høyres sentralstyre siden 2000.

Interesser

Ine Eriksen Søreide interesserer seg for reiser, musikkopplevelser og god mat.

Send Ine en e-post

Hva mener Ine?

"I en digital verden skjerpes konkurransen, og skal vi ha en sjanse til å vinne, må vi være smartere enn andre. Derfor må vi satse på forskning."

"Jeg tror det er nødvendig med offentlige midler for å sikre bredde i forskningen, og ikke minst er det på tide at vi får en styrking av insentivordningene."

"Skal vi gjøre Oslo attraktiv, må vi gjøre det mer interessant å drive forskning og innovasjon her, og vi må utstyre byen med en infrastruktur for gjør den i stand til å håndtere den varslede befolkningsveksten. Og jeg kommer til å gjøre mitt for å se til at det skjer."


Warning: Use of undefined constant v - assumed 'v' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/www.oslohoyre.no/public/wp-content/themes/oslo-hoyre/single-kandidater.php on line 201

Videohilsen fra Ine

Siste saker fra Ine

Ja til mer kunnskap i skolen!

Ine Eriksen Søreide 08.09.2017 kl. 16.00

Arbeiderpartiet og det røde byrådet planlegger bekymringsfulle endringer og reverseringer for Oslos elever og lærere. Les mer »

Et trygt land

Ine Eriksen Søreide 15.08.2017 kl. 21.27

Norge er et trygt land, men i en mer usikker internasjonal situasjon trenger vi et styrket og relevant Forsvar. Les mer »

I tillegg til det nordiske forsvarssamarbeidet styrker vi den nasjonale evnen til å håndtere hendelser og trusler i de respektive landene gjennom bilateralt samarbeid. Foto: colourbox.com

Vi utdyper det nordiske forsvarssamarbeidet

Ine Eriksen Søreide 16.04.2015 kl. 15.20

– Det nordiske samarbeidet kompletterer samarbeidet i NATO og EU for økt sikkerhet i vår region. Les mer »

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her