Eirik Lae Solberg. Foto: Oslo kommune / Sturlason

Eirik Lae Solberg

Gruppeleder / Komitéleder Samferdsel- og miljø / Nestleder Oslo Høyre

Eirik Lae Solberg er Høyres byrådslederkandidat i Oslo foran kommunevalget i 2019.

Utdanning

Eirik Lae Solberg har mastergrad i Europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics, mellomfag i økonomisk historie fra UiO.

Arbeidserfaring

Eirik Lae Solberg er Høyres gruppeleder i bystyret og leder Samferdsel- og miljøkomiteen. Han er også nestleder av Oslo Høyre. Fra 4. april 2014 – 21. oktober 2015 var Eirik Lae Solberg finansbyråd. Da hadde han ansvaret for å koordinerer hvordan pengene kom inn, og administrerte hvordan pengene ble brukt i Oslo kommune.

Før det var han statssekretær for næringsminister Monica Mæland. Eirik Lae Solberg jobbet som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, før han var Høyres gruppeleder i Oslo bystyre 2009–2013.

Solberg var statssekretær i Arbeids- og aministrasjonsdepartementet fra 8. mars 2004 til 18. juni 2015, og deretter statssekretær i Moderniseringsdepartementet frem til 17. oktober 2005.

Tillitsverv

Eirik Lae Solberg er tidligere sentralstyremedlem i Unge Høyre og leder av Buskerud og Drammen Unge Høyre.

 

Hva mener Eirik?

"Høyres prosjekt er å kjempe kompromissløst for at alle skal få mulighet til å utvikle den beste utgaven av seg selv, at alle skal få kraft og selvstendighet nok til å ta vare på både seg selv og andre. Og da sier det seg selv at utdanning, arbeid, valgfrihet og selvbestemmelse er avgjørende for Høyre."

"Jeg kan ikke tenke meg en viktigere oppgave enn å sikre barn og unge trygge og gode oppvekstvilkår."

"Vi trenger mer satsing på, lesing, skriving og regning i skolen. Fordi det skaper større muligheter for barn og unge senere i livet"

"Oslo trenger et moderne transportsystem som gjør det mulig for innbyggerne å reise miljøvennlig, raskt og nærmere dit vi skal. Automatiserte løsninger og ny teknologi kan gjøre kollektivtrafikken så attraktiv at den blir det naturlige førstevalget"


Warning: Use of undefined constant v - assumed 'v' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/www.oslohoyre.no/public/wp-content/themes/oslo-hoyre/single-kandidater.php on line 201

Videohilsen fra Eirik

Siste saker fra Eirik

Ikke reparer det som virker!

Ikke reparer det som virker!

Eirik Lae Solberg 21.05.2019 kl. 16.08

Oslos t-banevogner og trikker har i dag ikke noe etterslep på vedlikeholdet. Dette var veldig annerledes da Høyre overtok etter Arbeiderpartiets styre.  Les mer »

Høyres sentrumsbane løfter t-banetilbudet

Høyres sentrumsbane løfter t-banetilbudet

Eirik Lae Solberg 14.02.2019 kl. 19.59

Hvor en ny t-banetunnel bygges, og hvor det kommer nye stasjoner vil påvirke utviklingen av Oslo som storby i et hundreårsperspektiv. Les mer »

Trygge oppvekstmiljøer er jobb nummer 1

Eirik Lae Solberg 07.05.2018 kl. 14.29

Jeg kan ikke tenke meg en viktigere oppgave enn å sikre barn og unge trygge og gode oppvekstvilkår. Oslos ungdommer må få sjansen til å utvikle evnene sine og fullføre… Les mer »

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her