– Politikere som ikke klarer å prioritere velger alltid å ta inn mer penger fra innbyggerne – både øst og vest i byen, sier Øystein R. Sundelin, nestleder i Finanskomiteen. Foto: colourbox.com

– Politikere som ikke klarer å prioritere velger alltid å ta inn mer penger fra innbyggerne – både øst og vest i byen, sier Øystein R. Sundelin, nestleder i Finanskomiteen. Foto: colourbox.com

Arbeiderpartiet gjør det dyrere å bo i Oslo

Stadig flere må betale mer eiendomsskatt enn hva Raymond Johansen lovet i valgkampen. Fordi Arbeiderpartiet ikke klarer å styre kommunen effektivt, dobler de boligskatten i 2017.

Oslo Høyre 21.02.2017 kl. 14.18

Arbeiderpartiet gjør det 1,3 milliarder kroner dyrere å bo og jobbe i Oslo i år. Det er nesten tre ganger mer enn de budsjetterte med. De som endelig har kommet seg inn i et trangt boligmarked får regningen.

Ingen «vestkantskatt»

Hele 47,4 % av eiendommene i Østensjø rammes nå av eiendomsskatten. Dette er en økning på 10 % fra i fjor, og lik andel som i bydel Frogner.

– Politikere som ikke klarer å prioritere velger alltid å ta inn mer penger fra innbyggerne – både øst og vest i byen, sier Øystein R. Sundelin, nestleder i Finanskomiteen.

Skatteregningen er høyest i sentrum og i Sagene, hvor de som rammes i snitt må ut med over 12 000 kroner.

Øystein Sundelin er nestleder i finanskomiteen i Oslo bystyre. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen.

Betalingsproblemer

– Arbeiderpartiet beskatter hjemmene til titusener av familier i Oslo, uavhengig av betalingsevne. De tar ikke engang hensyn til gjeldsgraden på boligen, sier Sundelin.

Allerede i fjor fremmet Høyre forslag om økonomisk kompensasjon eller bortfall av skattekravet for husstander som vil ha problemer med å betale eiendomsskatten.

Dette stemte venstresiden ned. Resultatet er at mange med lav inntekt vil få betalingsproblemer.

Skatten blir høyere for hvert år

I år har Arbeiderpartiet økt skatten med 50%. I tillegg vil forventet prisstigning på eiendommene føre til at de som betaler må betale stadig mer i årene fremover.

Flere eiendommer vil også rammes, fordi antall boliger som kommer over bunnfradraget stiger.

– Høyre stemte imot innføringen av eiendomsskatt, og vil fortsette kampen mot en skatt som rammer en stadig større del av Oslos befolkning stadig hardere, avslutter Sundelin.

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her